ناظمی چنین نوشت:


استفاده از مطالب وبلاگ ( بدون دخل و تصرف) با ذکر منبع آزاد است

 

باسمه تعالی

توصیه های مهم جهت مقوی و مغذی نمودن غذای کودک

آیا می دانید که برای رشد مطلوب کودک دلبندتان لازم است غذای او را مقوی و مغذی نماييد؟

چگونه می توان غذای کودک را مقوی و مغذی نمود؟

  1. با افزایش انرژی غذا
  2. با افزایش پروتئین غذا
  3. با افزایش ویتامینها و املاح غذا

با توجه به اینکه :

انرژی چربیها ( مانند کره ، روغن زیتون، روغن مایع و جامد نباتی) بدون اضافه کردن حجم غذا ، انرژی آنرا بیشتر می کند، در ضمن باعث نرم شدن غذا می شود و خوردن آنرا برای کودک راحت تر می کند.

بنابر این:

با اضافه کردن یک قاشق مربا خوری کره یا روغن جامد و یا یک قاشق غذاخوری روغن مایع به یک یا دو وعده ی غذای کودک می توان انرژی غذا را افزایش داد.

آیا می دانید که پروتئین برای رشد کودک ضروری است به ویژه برای کودکی که خوب رشد نمی کند؟

روشهای افزایش پروتئین غذای کودک:

  1. تا حد امکان کمی گوشت به غذای کودک اضافه کنید.
  2. بعد از 8 ماهگی انواع حبوبات ( مانند عدس ، لوبیا و نخود) را که کاملا" پخته شده اند به غذای کودک اضافه کنید.
  3. به غذای کودک تخم مرغ اضافه کنید مثلا" تخم مرغ آب پز و سفت را داخل سوپ یا سایر غذاهای آماده شده رنده کرده یا به صورت پوره به کودک بدهید.

     برای کودکان زیر یک سال فقط از زرده ی تخم مرغ استفاده نماييد.

آیا می دانید که  ویتامین ها و املاح برای سوخت و ساز بدن لازمند؟

روشهای افزایش ویتامین و املاح غذای کودک:

  1. انواع سبزیجات برگ سبز( مانند جعفری، شوید، گشنیز ، و یا هر نوع سبزی در دسترس) را که دارای ویتامین ث هستند به غذای کودک اضافه کنید.
  2. انواع سبزیجات زرد و نارنجی رنگ( مانند کدو تنبل و هویج) که سرشار از ویتامین A هستند را به غذای کودک اضافه کنید.

آیا می دانید که با افزودن جوانه ی غلات و حبوبات به غذای کودک می توان همزمان انرژی ، پروتئین ، ویتامینها و املاح غذای کودک را بیشتر نمود؟

چگونه می توانید پودر جوانه ی غلات و حبوبات را تهیه نمایید؟

  1. غلات ( مانند گندم) و حبوبات ( مانند عدس و ماش) را بعد از پاک کردن و شستن، به مدت 24 ساعت در آب خیس کرده و سپس آب آنرا خالی کرده و در یک سینی پهن نموده و پارچه ی مرطوبی روی آن بیندازید .
  2. هر 8-7 ساعت یک بار محتویات ظرف را خیس نمائید تا جوانه زدن شروع شود . بعد از گذشت حدود 2 روز می توان بسته به سن کودک جوانه ی کامل یا پودر آنرا به سوپ یا آش کودک اضافه نمود.

جوانه ی تازه را تا یک هفته و جوانه ی پودر شده ( که خشک شده است) را تا 2 هفته می توانید در یخچال نگهداری کنید.

آیا می دانید که آرد مخلوط غلات و حبوبات منبع بسیار خوبی از پروتئین و انرژی است؟

چگونه می توانید آرد مخلوط غلات و حبوبات را تهیه نمائید؟

نسبت این مخلوط 2 به 1 است یعنی 2 قسم غلات ( برنج یا گندم) به علاوه ی 1 قسم حبوبات (لوبیا، سویا یا نخود) است.

  1. غلات و حبوبات را تمیز کرده و بشویید.
  2. حبوبات را در داخل ماهی تابه و روی شعله ملایم به مدت 30-15 دقیقه تفت دهید.
  3. غلات را نیز به طور جداگانه و به مدت کمتر از 10-5 دقیقه تفت دهید.
  4. حبوبات و غلات تفت داده شده را به خوبی آسیاب نموده و سپس آنها را الک بسیار ریز کنید.
  5. آرد حاصله را می توانید در ظرف در بسته و در محل خشک به مدت 4 ماه نگهداری کنید.
  6. آرد مخلوط غلات و حبوبات را در تهیه انواع سوپها و یا به صورت فرنی( با استفاده از شیر یا آب ) به کار ببرید.

آیا می دانید که اضافه کردن عصاره ی استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک باعث افزایش املاح و مقوی کردن غذا می شود؟

چگونه می توانید عصاره ی استخوان تهیه نمایید؟

قلم استخوان را به مدت 2 ساعت در آب بجوشانید ، عصاره ی بدست آمده را می توانید به مدت 4 روز در یخچال و به مدت 2 ماه در فریزر نگهداری نموده و از آن در تهیه ی غذای کودک استفاده نماييد.

ضمنا" با افزودن قلم استخوان به سوپ، آش یا کته ی کودک می توانید آنرا مقوی نماييد.

 

   + mohammad - ٤:۱۱ ‎ب.ظ ; سه‌شنبه ٢ اسفند ۱۳۸٤